Rentoutuminen

Korvatunturin lahjapaja

Tämä mielikuvitusmatka on tarkoitus toteuttaa silmät suljettuna mukavassa asennossa joko makuultaan tai istuen.

Et tarvitse tähän mitään erityistä rekvisiittaa, mutta hiljainen jouluinen taustamusiikki voi olla mukava lisä.

Pidä * kohdalla aina pidempi tauko ja anna matkalaisten rauhassa touhuta ja tutkia ympäristöään.

Ota mukava asento ja sulje silmäsi. Nyt matkustetaan Korvatunturille Joulupukin lahjapajaa tutkimaan.

On pimeää kuin illalla vaikka kello ei ole vielä paljoa. Olemme niin pohjoisessa että täällä aurinko ei nouse talvella ollenkaan.
Seisot lumisella pihalla ja ympärilläsi on joka puolella punaisia puisia rakennuksia. Rakennusten ikkunoista loistaa lämmintä valoa ja niiden edessä palaa tulia ja kynttilälyhtyjä.
Taivaalla leimuavat vihreät revontulet.

Katsele rakennuksia. Jotkut niistä ovat aika pieniä, mutta suurin osa on suuria. Yhdestä rakennuksesta leijuu makea tuoksu. Haistatko sen? Rakennuksen oven päällä on kyltti joka on puna-valkoraidallisen karkkikepin näköinen. Siellä sijaitsee joulupukin karkkipaja. Mennään sinne ensin.

Lumi narskahtelee jalkojesi alla kun kävelet ovelle.

Avaa ovi ja astu sisään. Sisällä on lämmintä ja valoisaa. Voit riisua takin, pipon, hanskat ja kengät pois.
Oven vieressä on rivissä eri värisiä ja kokoisia tossuja. Valitse niistä sinulle sopivat ja sellaiset joista tykkäät.

Kun olet pukenut tossut jalkaasi katsele hetki ympärillesi. Tonttuja kulkee edestakaisin kantamassa laatikoita. Kaikilla tontuilla on puna-valkoraidalliset essut päällään ja pienet valkeat huivit päässään. Se on karamellitehtaan tonttujen työasu.
Yksi tontuista seisoo korkeilla tikkailla ison padan ääressä ja hämmentää suurella kauhalla karkkimassaa. Toinen taas leikkaa veitsellä toffeelevystä sopivan kokoisia palasia pussitettavaksi.
Mene auttamaan toffeeta leikkaavaa tonttua.

Tonttu osoittaa sinulle pieniä pusseja joita on pinossa pöydällä. Laita aina kymmenen toffeepalasta yhteen pussiin ja sido pussi sitten kiiltävällä naruhalla kiinni. Nauhoja on monen värisiä. Voit itse valita mitä värejä haluat käyttää.
Rupea nyt työhön niin tonttu leikkaa sinulle koko ajan lisää toffeepalasia pussitettavaksi.

*

Olet ollut ahkera. Toffeetonttu antaa sinulle yhden pussillisen toffeeta mukaasi kun jatkat matkaa.
Jos haluat voit laittaa toffeen suuhusi heti. Tunnustele miltä se tuntuu suussa. Onko se kovaa vai pehmeää?
Onko toffee sitkeää vai onko sitä helppo pureskella?
Maistele mitä makuja toffeessa on?

Kävelet ohi pöydän jonka ääressä joukko tonttuja kääri karkkeja karkkipapereihin. Lattialla pyörii paljon pieniä pudonneita paperin palasia.

Karkkitehtaan perällä on ovi jossa lukee jotain. Mene lähemmäksi. “Urheilu välineitä”. Siitä ovesta pääsee siis urheiluvälineosastolle. Mennään sinne.

Avaa ovi ja astu huoneeseen. Siellä tuoksuu uudelta nahalta ja puulta. Ihan Oven lähellä istuu tonttu joka valmistaa nahasta uusia luistimia. Tontulla on harmaa tonttuhattu jossa on punainen tupsu päässä ja yllään ruskea nahkaesiliina. Kaikilla tämän osaston tontuilla on samanlaiset vaatteet. Niistä tunnistaa urheiluosaston tontut. Joku tonttu kulkee ohitsesi kantaen isoa nippua vielä maalaamattomia suksia.
Luistimia valmistava tonttu kutsuu sinut ruuvaamaan teriä paikoilleen.
Istu tontun viereen. Hän näyttää sinulle miten laitat terän pohjaa vasten ja sitten ruuvaat meisselillä ja pienillä ruuveilla terän kiinni.

Voit nyt tehdä itse tästä eteenpäin. Tonttu valmistaa kengät ja sinä kiinnität niihin terät.

*

Paikalle saapuu tonttu joka tulee jatkamaan ruuvaamista. Tontut kiittävät avustasi ja voit jatkaa matkaa.

Palaa takaisin karkkitehtaan puolelle minne jätit ulkovaatteesi.

Riisu tossut joita lainasit ja pue kengät, takki, lapaset ja hattu päällesi. Nyt mennään taas ulos.

Revontulet ovat haalistuneet ja nyt taivaalla loistavat tähdet. Hengityksesi höyryää pakkasessa.

Kävele pihan yli kaikista suurimpaan rakennukseen. Sen ikkunoista sinua katsovat nallet, nuket, supermiehet, pehmoeläimet ja monet muut lelut. Tämä on pukin lelupaja.

Astu sisään ja jätä taas vaatteesi naulakkoon. Valitse mieleisesi tossut ja lähde tutkimaan pajaa.

Lelupajan tontuilla on vihreät esiliinat ja punaiset tonttuhatut joissa on kulkunen. Kulkuset helisevät tonttujen kuljeskellessa ja touhutessa.
Täällä tapahtuu todella paljon kaikenlaista. Näet tonttuja jotka täyttävät ja ompelevat pehmoleluja, yksi tonttu laittaa nukeille käsiä ja jalkoja, yksi valmistaa leluautoja. Tontut maalaavat leluja, ruuvaavat leluja, lajittelevat legoja, pakkaavat leluja laatikoihinsa, piirtävät pelilautoja ja veistävät nappuloita. Täällä tapahtuu kaikenlaista.
Voit nyt vapaasti kuljeskella ja katsella. Etsi mieleistäsi puuhaa ja auta tonttuja. Voit valmistaa leluja, pakata leluja tai vaikka kantaa leluja huoneen perällä olevaan valmiiden lelujen hyllyyn. Nyt saat itse päättää. Pidä hauskaa.

*

Nyt on aika lähteä. Kiitokseksi avustasi tontut antavat sinun valita yhden lelun mukaan otettavaksi. Saat valita ihan minkä tahansa.

Ota lelu mukaasi, jätä tossut ovelle ja pue taas päällesi, takki, lapaset, hattu ja kengät ja astu ulos. Laita silmät kiinni ja palaa takaisin tänne mistä lähdit.

You may also like...