Leikki Perheen pienimmille Toiminnalliset

Tontun etsintä

Tässä on alustus tontun etsintä leikkiin.
Toteuta leikki niin että lapsilla on paljon tilaa liikkua ja tutkia erilaisia paikkoja joko sisällä tai pihalla ja heittäydy itsekin mukaan leikkiin.

Ennen kuin leikitte voitte vaikka askarrella tonttukiikarit vessapaperirullista tai tonttukameran tulitikkuaskista (lapset voivat piirtää askin sisään pieniä tonttukuvia valmiiksi).

Tontuista voi tehdä myös projektin ja pitää kirjaa joululoman alkuun asti kuinka monta tonttua ryhmäläiset ovat onnistuneet näkemään.

Nyt on se aika vuodesta kun on mahdollista nähdä tonttuja. Ennen vanhaan ihmiset uskoivat että eri rakennuksilla ja paikoilla oli omat tonttunsa, jotka pitivät huolta eläimistä ja rakennuksista ja toivat hyvää onnea taloon.
Nykyään taitaa olla yleisempää että tontut liitetään jouluun ja ne ovat joulupukin apulaisia.
Mitä mieltä sinä olet tontuista? Millaisia ne sinun mielestäsi voisivat olla? Tähän ei ole oikeaa eikä väärää vastausta vaan jokainen saa ajatella asian niin kuin itse tahtoo.

Missähän tontut voisivat asua?

Mistä tykkäävät?

Entä mistä tontut eivät tykkää?

Ennen vanhaan tontuilla ajateltiin olevan aika harmaita vaatteita. Villasta tai nahasta tehtyjä. Joulutontuilla näkee useimmiten… Minkä värisiä vaatteita?

Mitä mieltä sinä olet, minkä väriset vaatteet tontulla voi olla?

Nyt lähdetään etsimään tonttuja. Katsokaa tarkasti ympärillenne sillä tontut ovat taitavia piiloutumaan. Lasketaan kuinka monta tonttua onnistutaan näkemään.

You may also like...