Leikki Toiminnalliset

Ilmapallo

Tämä toiminnallinen mielikuvitusmatka ei oikeastaan ole matka vaan leikki. Se voidaan toteuttaa paikoillaan tai siihen voi yhdistää liikkumista tilassa ympäriinsä.

Voit myös jatkaa tätä ilmapalloleikkiä usemman kerran ja keksiä itse lisää temppuja mitä kukakin voi omalla pallollaan tehdä.

Minulla on tässä korissa/kädessä/pussissa iso kasa mielikuvitusilmapalloja. Niitä on kaikissa maailman väreissä ja kuvioissa sekä monen muotoisina. Kierrän ihan kohta antamassa jokaisen valita niistä yhden. Kun otat pallon kerro muillekin minkälaisen pallon valitsit.

(jaa pallot)

Ilmapalloja kannattaa vähän venytellä ennen puhaltamista etteivät ne ole niin jäykkiä. Venyttäkää teidän ilmapallojanne eri suuntiin. Mielikuvitusilmapallot ovat vahvoja ja tosi venyviä joten voitte venyttää niitä oikein kovasti. Ihan niin pitkälle kuin käsiä riittää.

Nyt puhalletaan. Laittakaa pallon puhallusaukko suuhun ja puhaltakaa oikein kovasti. Palloihin tarvitaan paljon ilmaa. Jos sinulla on pieni pallo riittää vähempikin puhaltaminen, mutta jos pallo on tosi iso joudut puhaltamaan ihan tosi kovaa ja monta kertaa.

Pidä pallosta kiinni molemmin käsin ja aina kun puhallat siirrä käsiäsi kauemmas toisistaan sitä mukaa kun pallosi kasvaa.

Kun pallo on tarpeeksi suuri ota pieni narunpätkä jonka kieputat näin pallon suulle ettei ilma karkaa. Muista solmia naru kiinni. Jos et osaa tehdä mielikuvitussolmuja minä voin auttaa solmimisessa.

Hyvä, nyt voidaan vähän leikkiä palloilla. Heittele palloa ilmaan ja kokeile saada se kiinni ennen kuin se osuu lattiaan. Voit pompotella käsillä, päällä, jaloilla tai millä kehon osalla haluat.

Kokeile saatko heitettyä pallon kattoon asti.

Niin kun kerroin mielikuvitusilmapallot ovat tosi kestäviä. Kokeillaanpa asettaa pallo lattialle ja istua sen päälle. Ison pallon päällä istuu tietysti korkealla näin ja jos pallo on pieni istut matalalla näin.
Voit kokeilla vähän pompotella pallon päällä. Se joustaa aika hauskasti.

Leikkiaika palloilla alkaa olla lopussa, mutta ehdimme vielä antaa pallolle oikein ison rutistuksen kiitokseksi leikkihetkestä.

Nyt avatkaa sitomanne solmu ja irrottakaa naru, mutta pitäkää vielä kiinni pallosta. Kun sanon “irti” päästäkää pallo irti ja se lentää ympäriinsä pöristen hauskasti. Koska mielikuvitusilmapallolla ei ole oikeasti omaa ääntä teidän pitää antaa pallolle ääni pöristämällä suuta näin (näytä mallia).

Oletteko valmiina? Irti!

plrrrrrrrrrrrrrrrrr

Näitkö mihin oma pallosi lensi? Käykää nyt hakemassa pallonne ja tuokaa ne takaisin tänne minulle. Ei jätetä ympäriinsä edes mielikuvitusroskia.

You may also like...