Rentoutuminen

Pilvipeti

Tätä rentoutusta varten tarvitset mukavat makuupaikat osallistujille. Matala tyyny pään alla tai niskan takana voi olla hyvä. Jotkut saattavat kaivata tukea myös alaselän tai polvitaipeiden alle saadakseen selän painumaan mukavasti alustaa vasten.
Tarvitset myös taustamusiikkia. Joko valmista musiikkia tai sitten voit soittaa itse hiljaisella äänellä jotain soitinta.

Tässä rentoutuksessa voit pitää ihan reilun mittaisia taukoja kappaleiden välissä. Varsinkin paikoissa joissa on *. Näiden avulla voit myös säädellä rentoutuksen kestoa.

Painopeittoa voi käyttää tässä harjoituksessa apuna jos kuulijan on hankala rauhoittua paikoilleen.

Käy selällesi ja ota siinä hyvä asento. Jos sinulla on tyynyjä käytössäsi asettele ne nyt niin että ne ovat oikein mukavasti juuri siinä kohtaa kehoasi missä haluat niiden olevan. Liikuttele vähän käsiäsi ja jalkojasi ja keinuttele kehoasi sivulta toiselle löytääksesi paras mahdollinen asento.
Sulje silmäsi.
Kädet kannattaa laittaa vatsan päälle lepäämään jotta tunnet hengityksesi liikkeen, mutta jos se ei tunnu hyvältä voit jättää ne myös kehosi viereen.

Tälle matkalle jokainen tarvitsee ihan oma pienen pilven. Siksi aloitetaan tekemällä pilvitaika. Harjoitellaan ensin vähän. Vedä ilmaa nenän kautta niin paljon kuin saat ja puhalla sitten suun kautta kaikki ulos.
Hyvä
Nyt sinusta tulee pieni pilvitehdas. Kuvittele että vatsassasi sinun sisälläsi pyörteilee pieni pilvihahtuva tai pilvimassa. Se kutittelee sinua sisältä päin. Mieti minkä värinen sinun pilvimassasi on. Se voi olla ihan minkä värinen tahansa. Siinä voi olla vaikka kaikkia sateenkaaren värejä jos niin haluat. Tai sitten se voi olla yksivärinen.

Voit halutessasi lisätä pilveen vähän kimalletta, pieniä timantteja tai vaikka kauniita kukkia tai lumihiutaleita. Koristele mielessäsi tuo pieni pilvimassa juuri sellaiseksi kuin itse haluat.

*

Kun tiedät millaisen pilven haluat tehdä valmistaudutaan puhaltamaan pilvi ulos. Vedä taas syvään henkeä niin että vatsasi pullistuu.
Puhalla sitten kaikki ilma ulos suun kautta ja samalla puhalla myös pilvimassa ulos vatsastasi. Se nousee leijumaan yläpuolellesi.
Puhalla nyt toinenkin pilvenhattara.
Sinun ei tarvitse suunnitella jokaista hattaraa erikseen, koska suunnitelmasi on tallennettu pilvitehtaaseesi. Nyt vai hengität ulos kauniita pilvihattaroita.

Jatka hengittämistä samalla kun huomaat että hattarat alkavat kerääntyä kylkiesi viereen ja ryömiä sinun allesi.
Ne eivät ole kylmiä ja kosteita kuten oikea pilvi vaan ihanan pehmeitä kuin pumpuli tai kylpyvaahto. Sinun hattarasi ovat lämpimiä ja ihanan pehmoisia.

Hengittele hattaroita niin kauan että pilvesi on niin suuri että makaat kokonaan se päällä. Se jaksaa nostaa sinut irti lattiasta.
Kun pilvesi on valmis kuuntele rauhassa hetki musiikkia ja tunne miten ihanan pehmeä pilvi liikkuu allasi ja kyljilläsi. Odotetaan että kaikki ovat valmiita.

*

Heiluta hiukan varpaitasi niin että pilvestä irtoaa ihan ohut hahtuva. Se laskeutuu jalkojesi päälle ja lämmittää mukavasti varpaitasi.

Liikuttele myös sormiasi tai käsivarsiasi saadaksesi irti pilvenhahtuvan joka laskeutuu vatsasi ja rintasi sekä käsiesi päälle.

Pehmeä pilvi ympäröi sinua ja sinun on mukava olla.

Nyt pilvesi nostaa sinut ilmaan. Onko sinun pilvesi sellainen joka kiidättää sinut korkealle taivaalle asti vai nouseeko se vain hiukan irti lattiasta? Voit itse päättää kuinka korkealle nouset pilvipatjallasi.

Pilvi tuoksuu hyvälle. Voit vetää henkeä haistaaksesi miltä sinun pilvesi tuoksuu.
Pilvi liikkuu kokoajan hieman. Se keinuu sivulta toiselle ja välillä se laskeutuu tai nousee hieman.
Tunne miltä tuntuu kun pilvi liikkuu.
Liikkuuko sinun pilvesi kovaa vauhtia vai ihan hiljaa?

Ihan kuin pilvi kuuntelisi musiikkia ja tanssisi sen mukana. Jos liikutat kehoasi ihan pikkuisen sivulta toiselle tai eteen ja taakse voit vähän ohjata pilvesi liikkeitä. Näin voit tanssittaa pilveäsi vielä lisää. Tai jos haluat voit vain maata ja antaa pilven viedä.

*

Huomaat että pilvestäsi irtoilee jotakin pientä. Onko se pientä timanttipölyä, tippuuko pilvestäsi lumihiutaleita vai lähteekö siitä lentoon perhosia? Ehkä pilvesi onkin sateenkaaren alkupää?

Ajattele nyt mielessäsi sinulle rakkaita ihmisiä ja valitse heistä yksi.

Lennähdäpä pilvesi avulla rakkaan ystäväsi luokse ilahduttamaan häntä pilven tuomilla pienillä lahjoilla.
Ystäväsi ei voi nähdä sinua, mutta pilven ja siitä irtoavat kauniit asiat hän näkee. Pilvi on taikapilvi joten voit vaihtaa paikkaa nopeasti ja olet jo hänen luonaan.

Lennätä pilvi ystäväsi yläpuolelle tai hänen ikkunansa taakse.

Ystäväsi huomaa pilven ja sen lahjat ja näyttää hämmästyneeltä. Onko hän ilahtunut?

Lähetä ystävällesi myös lämpöisiä ajatuksia. Vaikka hän ei voi nähdä sinua hän voi varmasti tuntea kuinka paljon hänestä pidät.
Pilven lahjat ja ajatuksesi kietoutuvat ystäväsi ympärille lämpimäksi ja iloiseksi tuuleksi.
Jää hetkeksi ystäväsi luo tuomaan hänelle iloa ja hyvää oloa.

*

Nyt on aika palata takaisin sinne mistä lähdettiin. Pilvesi palaa tähän huoneeseen ja asettuu sille paikalle missä makasit kun teit pilven.
Pilvi laskeutuu hitaasti alas ja pysähtyy. Voit tuntea lattian painon pilven läpi.

Nyt puhalletaan pilvi pois. Vedä taas keuhkosi täyteen ilmaa ja kun päästät ilman suustasi tee se napakasti päästämällä samalla pienen puh-äänen joka puhaltaa pilven pois.

Makaa vielä pieni hetki lattialla tunnustellen miltä lattia tuntuu allasi.
Liikuttele varovasti ensin varpaitasi ja sormiasi
sitten jalkojasi ja käsiäsi.

Nyt voit avata silmäsi.

You may also like...